Foto: FB NK Varaždin
Featured

Da nema nekonkurentnoga Rudeša neki bi se teško čupali. Pa i Varaždin! Rudešovi igrači s "parkirališta" ništa ne pokazuju. Ni Ćorić, ni Bišćanovo otkriće Fran Topić

VARAŽDIN - RUDEŠ  1:0 (0:0)

VARAŽDIN - Stadion Varteks. Gledatelja: 795. Glavni sudac: Titlić (Potravlje) 6. Pomoćni suci: Perica (Šibenik) i Benković (Zaprešić). Četvrti sudac: Terzić (Podstrana). VAR: Pajač (Zelina) i Mihalj (Velika Gorica). Delegat: Ilijašev (Beli Manastir). Kontrolor sudaca: Grgić (Osijek).

STRIJELAC: 1.0 - Mitrevski (68)

VARAŽDIN: Zelenika 6, Vukčević 6,5, Jelenić 6, Ba 6, Boršić 6,5, Belcar 6 (od 78. Lusavec -), Postonjski 6, Marina 6, Mitrovski 7,5 (od 78. Levanić -), Šego 6 (od 69. Drožđek 5,5), Poldrugač 5 (od 46. Gudelj 5,5). Trener Šafarić 6.

RUDEŠ: Marković 6,5, Mrčela 5,5, Pavlović 5,5, Krušlin 5,5 (od 83. Pavković -), Šehić 5,5, Srbljinović 5,5, Vukmanović 5,5, Grezda 5,5 (od 69. Mašala 5,5), Ćorić 5,5 (d 69. Pasariček 5,5), Doležal 5,5 (od 83. Matko Babić -), Topić 5 (od 53. R. Brajković 5,5). Trener Mladina 5,5.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Mitrovski (Varaždin).

Poslije ove utakmice može se izreći ona često upotrebljavana fraza kako je nekada bilo bolje! Prije nešto manje od dvije godine, 30. travnja 2022.  Rudeš i Varaždin odigrali su u Rudešu izvanrednu utakmicu u borbi za prvo mjesto u drugom rangu hrvatskog nogometa. Pobijedio je Rudeš s 3:0 i dva nedosuđena jedanaesterca u njegovu korist. Sudac Bel je trebao pasti, a nije i to je bilo jedino što se loše pamti. Igralo se u sjajnoj atmosferi pred 2.000 gledatelja.

Danas u Varaždinu u najvišem stupnju natjecanju igralo se pred manje publike, bez žara i kvalitete, Domaći su bili bolji, ali za njih i još neke klubove sreća je da je Rudeš ovako slab i nekonkurentan. Inače bi to bilo teško "čupanje" s puno neizvjesnosti. Kod Varaždina Belcar se ne uzdiže kako se mislilo, Gudelj nije donio pomak, a Jurica Poldrugač je neprepoznatljiv. Vidjet će se što će donijeti Marko Dabro.

Rudeš je po starom. Vraćaju igrače s "parkirališta". Takav je i Matko Babić, nekada otkriće trenera Igora Bišćana. Njegovi se danas nisu isticali. Babić je ušao tek pred kraj, a Bišćanovo otkriće u Sesvetama, Fran Topić bio je sasvim nezapažen. Po ovome što prikazuje ni Ante Ćorić se neće vratiti u negdašnju formu.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.