Dinamo stigao u kvart! Ponikve nimalo impresionirane, Vrbančiću debi i gol. Svetina predsjednik ZNS-a: „Zadovoljan sam, ali me kopkaju dva kluba zbog infrastrukture“

PONIKVE– DINAMO (Z) 1:4 (0:1)

ZAGREB – ŠRC Ponikve. Gledatelja: 2500. Glavni sudac: Jović 7 (Zagreb). Pomoćni suci: Marić (Zagreb) i Maloča (Zagreb). Četvrti sudac: Dragašević (Zagreb).  Delegat: Podrug (Zagreb). Kontrolor sudaca: Horvat (Čakovec)

 STRIJELCI: 0:1 Kulenović (38'), 0:2 Kaneko (48'), 0:3 Marin (58'), 1:3 Jadek (66'), 1:4 Vrbančić (88').

PONIKVE: Bermanec 6,5 (od 46' Petrčić 6), Bakarić 6,5, Bukovac 6 (od 46' Gajski 6,5), Žejavac 6,5, Atilija 6,5, Čordaš (od 75' Jakoplić /), Vragolović 6,5, Fajdiga 6 (od 46' Benko 6,5), Jadek 7, Đopar 6,5, Berić 6,5 (od 82' Koletić /).

DINAMO (Z): Zagorac 7, Perković 7, Sosa 7, Bernauer 7, Menalo 7, Halilović 7 (od 62' Ademi 7), Sučić 7 (od 62' Čaić 7), Marin 7,5 (od 79' Mykhailichenko /), Rukavina 6,5, (46' Vrbančić 8), Kaneko 7,5 (od 62' Pavlek 7), Kulenović 8.

 Ocjena utakmice: 7.

Igrač dvoboja: Vrbančić (DINAMO (Z)).

Jedna od utakmica šesnaestine finala kupa odigrana je u Stenjevcu na ŠRC Ponikve, gdje je domaćin (NK Ponikve) ugostio aktualnog prvaka SSHNL; zagrebački Dinamo. Iako su se svi radovali i bili počašćeni što u svom kvartu mogu gledati „plave“ iz Maksimira, izabranici trenera Pipinića su pokazali kako nisu nimalo impresionirani prvakom te su u sraz od prve minute ušli  agresivni i „gladni“ gola. U prvih 20-ak minuta čak su uspjeli stvoriti i konkretnije prilike za gol, no iskusni Zagorac među vratnicama nije bio nimalo naivan te ostaje 0:0. No u 38' Kulenović jednim preciznim udarcem dovodi vodstvo Dinamu od 1:0.

U drugom poluvremenu utakmice „plavi“ su uglavnom dominirali, Ponikve su se držale koliko su mogle, no u 48' japanac Kaneko zabija prvijenac, a u 58' Kulenović snažnom prizemnom loptom pogađa Marina koji se našao na petercu i kraj nemoćnog Petrčića zabija za 0:3. Osvježenje je bilo vidjeti gol Ponikvi koji se dogodio u 66' nakon ubačaja Đopara nesmotrena je bila Dinamova obrana koja je dopustila da ih mladi Leon Jadek nadmudri i postigne pogodak.

Iako nije bilo mnogo nade za neki spektakularni povratak domaćih, utakmicu je završio mladi Luka Vrbančić koji je svojom igrom, zalaganjem i euro golom pokazao treneru Jakiroviću da se na njega itekako može računati, a možda već i protiv Hajduka u sljedećem kolu. Vrbančić je poslije utakmice na pitanje kako je zabiti za Dinamo u profesionalnom prvijencu rekao: „Ovo je ono o čemu sanjaš, ovo su sve one godine koje si trenirao, neopisivo“. Na tribinama navijača nije nedostajalo, a tako ni legendi i dužnosnika hrvatskog nogometa: Zorislav Srebrić, Tomislav Svetina, Velimir Zajec, Goran Vlaović, Branko Strupar…

Kada smo zatražili perspektivu predsjednika ZNS-a gospodina Svetine, on je rekao ovako: „To su čari kupa, veliki dolaze malima i obrnuto, jedini problem je infrastruktura i što svi ne igraju na svojim stadionima, no to ide malo i na grad“. Također je rekao kako je od nekih zagrebačkih klubova možda očekivao više, no da ih neće imenovati. Naravno tu je bio i legenda „plavih“ gospodin Zajec koji kaže ovako: „Izvrstan ambijent, malo su se igrači mučili s travnjakom, no Ponikve i Dinamo su bili odlični i ne zaboravite dugo smo gledali 0:0“.

Dinamo nakon pobjede u europskom natjecanju, pobjede u prvenstvu, a sada i u kupu ima ogled sa Hajdukom u Splitu. Dok domaće Ponikve u subotu dočekuju Gaj Mače.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.