Rudeš teži protivnik od Slavena, Hajduk teško zabija. Kada je Dinamo gostovao ipak je bilo više gledatelja. Je li Zrinski Osječko 1664. u ovom trenutku bolji od Rudeša?!

Rudeš teži protivnik od Slavena, Hajduk teško zabija. Kada je Dinamo gostovao ipak je bilo više gledatelja. Je li Zrinski Osječko 1664. u ovom trenutku bolji od Rudeša?!

RUDEŠ – HAJDUK 0:2 (0:0).

ZAGREB – Stadion Kranjčevićeva. Gledatelja: 4475. Glavni sudac: Bel 6,5 (Osijek). Pomoćni sudac: Novosel (Valpovo) i Pajić (Rijeka). Četvrti sudac: Lovrić (Đakovo). VAR: Vidulin (Kanfanar) i Zobenica (V. Gorica). Delegat: Kolesarić (Osijek). Kontrolor suđenja: Bugarija (Bibinje).

RUDEŠ: Marković 6,5 , Šehić 6, Mrčela 6, Pavlović 5,5, Krušlin 5,5(od 74' Pavković 5,5), Srbljinović 6, Vukmanović 6, Mašala 6 (od 74' Petković 6), Ćorić 6 (od 59' Latković 5,5), Doležal 6 (od 74' Babić 5,5), Topić 6 (od 59' Grezda 5,5).

Trener Mladina: 6.

HAJDUK: Lučić 6,5 , Sigur 6,5 , Šarlija 6,5 , Elez 6,5 , Hrgović 6,5 (od 82' Mikanović /), Pukštas 7, Krovinović 6,5(od 71' Žaper /(od 88' Odjidja-Ofoe /)), Kalik 6,5(od 71' Kleinheisler 6), Sahiti 6,5 (od 82' Dajaku), Brekalo 6,5, Livaja 7.

Trener Karoglan: 7.

STRIJELCI: 0:1 Livaja (48'), 0:2 Dajaku (90'+7').

IGRAČ DVOBOJA: Livaja (HAJDUK).

OCJENA UTAKMICE: 6,5.

Utakmica Rudeša i Hajduka kao dio 23. kola odigrala se na stadionu u Kranjčevićevoj pred ispunjenim tribinama.

Hajduk je u susret ušao kao apsolutni favorit, međutim trebalo je paziti da ne bi došlo do nekih nepredviđenih problema, stoga je Karoglan ipak uvrstio Marka Livaju među startnu jedanaestorku.

Obje ekipe su agresivno i raspoloženo ušle u sraz, Rudešu je pripala prva prilika i prvi udarac u okvir kojeg je uputio Ćorić.

Rudeš je u prvih 15ak minuta bio konkurentan i u prilikama i agresiji.

Hajduku je trebalo vremena da dođe na „radnu temperaturu“.

Najviše se naprijed tražio tek oporavljeni Livaja koji je ponovo igrao nekoliko pozicija odjednom. Iako je igrao, vidjelo se da Livaju i dalje muči ozljeda.

Rudeš je krajem prvog poluvremena u obrambenoj fazi izgledao dobro i kompaktno, međutim malo ih je uzdrmao poništeni pogodak Pukštasa u 44'.

Fran Topić nije učinio mnogo, dobro se hrvao sa hajdukovim stoperima, no osim toga ništa, dok je njegov kolega u napadu i povratnik Doležal izgledao nešto solidnije, više je sudjelovao u izgradnji napada, međutim nije se našao u nikakvim izglednijim prilikama osim jednog upućenog udarca sa 16 metara u okvir gola.

Rudešovo čudo od djeteta Vanja Vukmanović igra solidno, možda bi to bolje izgledalo u 1. SSNl., no ovako ne može donijeti prevagu.

Rudeš je početkom drugog poluvremena „ekspresno“ primio gol, u tom periodu Rudešani su bili najtanji.

Nakon primljenog gola Rudeš ponovo pokušava prema naprijed, svakako je izgledao bolje i bio bolji protivnik od Belupa kojeg je Hajduk u prošlom kolu doduše na domaćem terenu svladao 4:0.

Iako Hajduk nije bio na domaćem terenu barem je atmosfera bila domaća, tome je pridonijelo 4475 gledatelja od koji je većina bodrila „bijele“.

Vratar Marković ponovo je bio najbolji kod Rudeša, sa nekoliko svojih zavidnih intervencija možebitno je spriječio veći poraz, ali se mora priznati da je krivac kod poništenog gola Pukštasa.

Iako Rudeš tijekom cijelog susreta nije djelovao loše postavlja se pitanje je li to zbog vlastite kvalitete ili ipak zbog nemogućnosti Hajdukovih igrača da realiziraju veći broj izglednih prilika.

Trener Mladina kaže kako je zadovoljan na koji način su se njegovi igrači nosili sa Hajdukom, međutim i da ga poraz nije iznenadio te smatra da Rudeš nije imao dovoljnu kvalitetu za pobjedu.

Sa druge strane trener Karoglan imao je razloga za zadovoljstvo, ipak bio je potišten navodno teškom ozljedom Mihaela Žapera koji bi mogao izbivati na duži period.

Rudeš će u sljedećem kolu put Pule gdje će gostovati kod Istre, tamo gdje su i osvojili svoj prvi bod.

Zrinski Osječko je i danas pobijedilo u 1.SSNl., postavlja se pitanje je li ta momčad ipak trenutno bolja od Rudeša i kako će se oni snalaziti ako uđu u najviši rang. Hoće li predsjednik Komak utrošiti još više novca, minimalno milijun eura, za makar opstanak?

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.