Stadion Stožice u Ljubljani oduševljava izgledom i funkcionalnošću, Lukša Jakobušić gledao svoje igrače u Radomlju. Goran Boromisa sportski direktor Olimpije: Mali smo klub u Europi s budžetom koji zahtjeva od mene da odlasci i dolasci igrača imaju dobit

Velika je nogometna kolonija naših nogometnih kadrova u Sloveniji, što hrvatskih nogometaša, trenera i sportskih djelatnika, kao i nogometaša stranaca koji preko naših liga završavaju u elitnom nogometnom razredu "Dežele".

Nedjelja, po prognozi lijepo vrijeme, privatni odlazak u Ljubljanu, Raul Florucz, Agba nove akvizicije Zmajčeka, Goran Boromisa sportski direktor, Mateo Žugaj trener vratara i eto nas na utakmici Olimpije i Radomlja partnera Hajduka.

Olimpija Ljubljana u četvrtak je igrala 2. kolo Konferencijske ligu u Ljubljani sa Slovanom iz Bratislave, izgubila 1:0, dok je u prvom kolu na gostovanju kod Lila bilo 2:0 u korist Francuza, još je u skupini KÍ Klaksvík pravk Farskih Otoka.

Olimpija na trećem mjestu dočekala je fenjeraša Radomlje, Raul Florucz je starter, Agba je na klupi, dvojica najboljih igrača naše 1.NL lige. Radomlje sa Cruzom igračem Gorice, Prpićem, Krolom, Posavcem, Markovićem na vratima s Tinom Hrvojem, još kada dodamo Lukšu Jakobušića predsjednika u VIP loži onda nam nije uspjelo odmaknuti se od našeg nogometa, većinu vinovnika dobro znamo s naših travnjaka.

Posjet nije impresivan više nego skroman, u VIP loži uz Jakobušića je i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković koji po završetku utakmice reče nam: "Spasili smo bod".

Zmajčeki su podcijenili fenjeraša koji s bodom to više nije.

U pauzi između dva poluvremena koristimo priliku upoznati se s Goranom Boramisom, dečkom iz zagrebačke Dubrave, Sportskim direktorom Zmajčeka od lipnja 2022. nakon 4 mjeseca uloge glavnog skauta, prošle sezone s dvostrukom krunom, prvakom i osvojenim kupom Slovenije, ponovljen uspjeh Igora Bišćana, trenera Olimpije iz 2018. godine.

- Pokušavamo maksimalno izvući s proračunom koji imamo, on je treći po veličini u ligi, Celje s 12 milijuna eura daleko je ispred, a i Mariborov dobrano nadmašuje naš s osam milijuna naspram 4,5. U takvoj situaciji moja je zadaća donijeti kod dolazaka i odlazaka  dobit, šest milijuna u ovom prijelazom roku je izuzetno, upoznaje nas sa situacijom i onim čime se mora nositi.

- Dupla krunu ćemo nastojati obraniti, ali Celje s kapitalom rusa Valerija Kolotilo je ozbiljna konkurencija, nosimo se dobro u Konferencijskoj ligi, a Europu ćemo igrati i sljedeće godine, za iskorak potrebno je više što nije u mojoj nadležnosti.

Dinamo? Nekada ste u Dinamu prošli od trenera vratara, skauta...?

- Teško mi je govoriti o situaciji koju ne poznam iznutra. Neke ipak mogu prokomentirati, Pjaca, on je trebao završiti u Dinamu. Imam dobre odnose sa trenerom Jakirovićem, znam da u Dinamu nije lako biti trener, sve je dobro dok je rezultata, Dinamo je složen mehanizam s još kompliciranijim karakterom.

 

Na kraju skrećemo pozornost, a s ciljem isprovocirati nekakvu "pikanteriju" na nazočnost Lukše Jakobušića u VIP-u u kontekstu izjave Ivana Pudara za Sportske Novosti o kolegi Nikolačiusu sportskom direktoru Hajduka, da možda Jakobušić nije pod krinkom gledanja Radomolja kluba partnera došao se uvjeriti što to radi Goran Boromisa koji ne troši već donosi dobit, predsjednici vole imati uz sebe one koji donose novac?

- A što je to rekao Ivan Pudar, nisam čitao?

Čitamo: Međutim, mene muči nešto drugo...

- Zadnje dvije utakmice, protiv Dinama i Rijeke, u gotovo 200 minuta sa sudačkim nadoknadama, Hajduk je stvorio sve skupa - tri šanse!? To je nemoguće... Nemamo igru! Definitivno. Nikoličius kao sportski direktor dovodi stare ‘iskusne‘ igrače koji ne mogu igrati. To isto je radio i u Gorici da ne ispadne iz lige, pa se desilo da je bio četvrti-peti što je bio veliki uspjeh. Ali za Hajduk koji ide na prvo mjesto ti stari isluženi igrači su propast. Nije Gorica Hajduk.

- Hahahaha...ne fukcionira to tako, zaključujemo razgovor.

Do kraja utakmice Olimpija uz premoćan posjed nije uspjela doći do prednosti, a drugi Hrvat na čelnoj funkciji Olimpije direktor kluba Igor Barišić ljut kao ris sjurio se prama svlačionici, čime je osujetio našu namjeru da o projektu Olimpije u budućnosti i kako namjeravaju Njemački vlasnici odgovoriti na izazov Rusa u Celju.

 

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.