I drugi poraz Vukovara od Zrinskog. Vrlo bolno! Božić je došao u Vukovar da bi mogao upisati studij za PRO licenciju. Dubrava bi uzela Bojka, ali su troškovi četiri tisuća eura mjesečno

I drugi poraz Vukovara od Zrinskog. Vrlo bolno! Božić je došao u Vukovar da bi mogao upisati studij za PRO licenciju. Dubrava bi uzela Bojka, ali su troškovi četiri tisuća eura mjesečno

 

ZRINSKI Osječko 1664 - VUKOVAR 1991 1:0 (1:0)

OSIJEK - Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 900. Glavni sudac: Melnjak (Rijeka) 6,5. Pomoćni suci: Balen (Rijeka) i Sinković (Lepajci). Četvrti sudac: Kristić (Čeralije). Delegat: Ljubičić (Šibenik). Kontrolor sudaca: Svilokos (Sisak).

STRIJELAC: 1:0 - Dogan (27).

ZRINSKI: Stanić 7, Unušić 6, Stanić 6,5, Tadić 6,5, Kuprešak 6,5, Stranput 7, Horvat 7, Pekarić 7,5, Korov 7 (od 79. Svržnjak -), Jelavić 6,5 (od 89. Eskinja -), Dogan 7,5 (od 90+2 Mujagić -).

Trener Budiša 7.

VUKOVAR 1991: Mandić 6,5, Baltić 6, Jukić 6, Rugašević 5,5, Bungić 5,5 (od 46. Aleksić 5,5), Radošević 5,5 (od 46. Garić 5,5), Biljan 6, Bismarck 6, Gonzalez 6, Mustedanagić 6 (od 75. Capitani -), Knoll 5,5.

Trener Božić 5,5.

Ocjena utakmice: 6,5.

Igrač dvoboja: Dogan (Zrinski).

Isključen Rugašević (Vukovar 1991) u 44. minuti zbog prekršaja.

Sad postaje jasnije zašto je Bojko smijenjen. Vukovar 1991 najelitniji rang i ne zanima. Bez potrebne infrastrukture, bez odgovarajućeg stadiona nema smisla ulaziti u elitno društvo. Najbolji primjer je Rudeš. Da i uđu Vukovarci nemaju gdje igrati osim eventualno u Vinkovcima, a to bi bilo još gore nego Rudeš u Kranjčevićevoj ili u Zaprešiću. Ovako najviše je profitirao trener Ivan Božić koji je dolaskom za trenera Vukovara osigurao upis na studij za PRO licenciju bez koje formalno ne može napraviti pravu trenersku karijeru. Zanimljivo, Dubrava TK bi sada rado angažirala Bojka, umjesto Božića, ali su njegove usluge preskupe. Bojko bi mjesečno koštao oko četiri tisuće eura.

Zrinski je veliko iznenađenje, no pitanje je može li izdržati pokraj Šibenikova iskustva, iako u Gradskom vrtu u Osijeku ispunjava infrastrukturne propise. U tom trokutu Zrinski - Šibenik - Vukovar, Vukovarci su dosad prošli najlošije. Šibenik je osvojio sedam bodova, Zrinski šest, a Vukovar tek jedan. Dva poraza od Zrinskog su vrlo bolna. Odlučujući za jesenski naslov bit će dvoboj između Zrinskog i Šibenika 19. studenoga u Osijeku.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.