Sesvete nakon 4 godine uspjele su pobijediti Dubravu TK. Dosuđeni kazneni udarac kod Dubravinih navijača izaziva dojam urote protiv kluba zbog toga što nemaju svoj stadion!?

Sesvete nakon 4 godine uspjele su pobijediti Dubravu TK. Dosuđeni kazneni udarac kod Dubravinih navijača izaziva dojam urote protiv kluba zbog toga što nemaju svoj stadion!?

DUBRAVA TK - SESVETE 0:2 (0:1)

ZAGREB: ŠNC Stjepan Spajić Gledatelja: 200. Sudac: Slišković (Zagreb) Pomoćnici: Bošnjak (Zagreb) i Tkalčević (Čazma). Četvrti sudac: Melnjak (Rijeka) Delegat: Tadić-Šutra (Otok). Kontrolor suđenja: Šupraha (Kolan)

Strijelaci: 0:1 - Ljubanović (36′ KU), 0:2 - Sušak (51')

DUBRAVA TK: Šarkanj, Jakovljević (od 57' Bošnjak), Palić, Petriško (od 74' Ivanović), Dominić, Juranović, Janjiš, Zorica (od 57' Vukelić), Dobrić (od 57' Čavar), Ikenna, Pavlović (od 57' Kesse)

Trener: Krešimir Sunara

SESVETE: Žiger, Mamić (od 72' Brigić), Kulenović, Gašparac, Guja, Duvnjak (od 80' Topić), Matić (od 46' Petrak), Ljubanović, Sušak (od 59' Čuljak), Gulam (od 46' Braun), Bamabas

Trener: Mario Rac

Po teškom terenu u Sigetu Dubrava TK i Sesvete odigrali su jako dobru prvenstvenu utakmicu, zalaganje, želje i htijenje igrača obje momčadi na izvanrednom nivou. Sesvete su bolje otvorile, a potom je Dubrava preuzela inicijativu, Žiger je čudesnom obranom sačuvao mrežu. Slišković je u 35'., pokazao na bijelu točku, Ljubanović je siguran izvođač, a burno negodovanje dolazi s tribine od strane navijača Dubrave TK, trebalo bi pregledati snimku da bi mogli komentirati jer smo se nalazili na suprotnoj strani igrališta.

U nastavku Rac uvodi Petraka i Brauna umjesto Matića i Gulama, a Krešimir Sunara nastavlja sa sastavom kojim je utakmicu i počeo. Danas odlični Duvnjak probija po desnoj strani, izvrsno ubacuje na vrh peterca na suprotnoj strani na kojoj je mladi Sušak koji nepogrešivo šutira i trese mrežu Šarkanja.

Sunara se odlučuje na četverostruku zamjenu, ulaze Bošnjak, Vukelić, Čavar i Kesse što uz agilnog Juranovića Dubravi daje novu agresiju, a gosti iz Sesveta kao da su se počeli gasiti. Trener Rac poziva kapetana Kulenovića da probudi momčad i tada se ukazuje prilika za riješiti utakmicu, ali lopta zapinje u blatu gdje se baš netko od mladih igrača Sesveta ne snalazi najbolje, rezultat se ne mijenja, ostaje dva gola prednosti što mnogi kažu da je najnesigurniji, a počesto i koban jer suparnici ako stisnu znaju ga vrlo lako i okrenuti u svoju korist. Sesvete su izdržale i uspjele sve atake Dubrave odbiti, za prvu pobjedu nad susjedom nakon četiri godine.

Dugo nakon utakmice strasti kod domaćih nisu se smirivale, još su bolne rane iz Vinkovaca, predsjednik Roko Ivanović se pita zašto im se ovo događa, netko mu objašnjava da su na odstrelu oni DTK i Jarun jer nemaju igrališta za licencu ovoga ranga, a to stvara problem Gradu Zagrebu, kao i svim drugima koji im trebaju osigurati uvjete.

Mišljenja smo da u Gradu Zagrebu trebaju početi razmišljati o novim modelima izgradnje sportske infrastrukture, ovaj sadašnji se pokazuje nedostatnim. Koncesije i prava građenja osigurala bi mogućnost klubovima pronalaska ulagača koji bi imali interes u ispunjavanju infrastrukturnih uvjeta sukladnim uvjetima koje propisuju licence pojedinih rangova. Danas su Jarun i Dubrava TK sportskim rezultatima ispred infrastrukturnih, sutra će to biti netko treći, a ako ćemo ruku na srce onda ih nemaju ni Lokomotiva niti Rudeš, a i Dinamo je u zavisnosti od volje gradske vlasti.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.