Renaissance Capital d.o.o, sponzor Segeste nema nikakve veze s Renaissance Capitalom u sastavu Onexim grupe čiji je vlasnik ruski milijarder Mihail Prohorov  osim  što imaju istovjetno ime, demantiraju iz hrvatske tvrtke Renaissance Capital d.o.o

Renaissance Capital d.o.o, sponzor Segeste nema nikakve veze s Renaissance Capitalom u sastavu Onexim grupe čiji je vlasnik ruski milijarder Mihail Prohorov osim što imaju istovjetno ime, demantiraju iz hrvatske tvrtke Renaissance Capital d.o.o

Svjoevremeno smo pisali o HNK Segesti koja je dobila moćnog sponzora, a uz njega je na putu vraćanje na staze stare slave našeg najstarijeg nogiometnog kluba, radi se o Renaissance Capital d.o.o. koji je jedini je osnivač trgovačkog društva Petrinja Chicken Company d.o.o. s osnovnom djelatnošću – prerada i konzerviranje mesa peradi. 

Tom prilikom smo Renaissance Capital d.o.o povezali s  Onexim grupom čiji je vlasnik ruski milijarder Mihail Prohorov, iz razloga jer postoji Renaissance Capital istog imena koji jest u sustavu Onexim grupe navedenog ruskog milijardera.

Danas smo zaprimili deamnti RENAISSANCE CAPITAL d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Horvatova ulica 80A kojega u nastavku u cijelosti prenosimo:

 

Demanti RENAISSANCE CAPITAL d.o.o. povodom objava netočnih informacija 


Sukladno odredbama članaka 40. i članka 56. Zakona o medijima (Narodne novine broj: 59/04, 84/11, 81/13, 114/22) molimo za hitnu objavu sljedećeg demantija (ispravak objavljene informacije / odgovor na objavljenu informaciju) povodom objavljenih netočnih informacija iznesenih u članku na portalu SportNews.hr pod naslovom „SEGESTA OFENZIVNO KREĆE KA POVRATKU STARE SLAVE „STARE DAME“. POTPISAN JE SPONZORSKI UGOVOR S RENAISSANCE CAPITAL KOJA GRADI VELIKU FARMU PILIĆA U PETRINJI“ - od dana 16. prosinca 2023., autora Dragana Đukanovića „Djuka“.

Obrazloženje demanta
Nastavno na članak objavljen dana 16.12.2023. godine na portalu SportNews.hr pod naslovom:
 „Segesta ofenzivno kreće ka povratku stare slave „Stare dame“. Potpisan je sponzorski ugovor sa Renaissance Capital koja gradi veliku farmu pilića u Petrinji“ 
želimo ukazati na netočne informacije koje javnost dovode u zabludu u pogledu osnivača i vlasnika tvrtke sponzora - Renaissance Capital d.o.o. te povezanih društava, i to u odnosu na dio objavljenog članka koji glasi:
„Koliko je Segesta dobila moćnog sponzora najbolje govori činjenica da je Renaissance Capital u sastavu Onexium grupe čiji je vlasnik ruski milijarder Mihail Prohorov poznat po tome što je bio protukandidat na ruskim predsjedničkim izborima 2012. godine Putinu i na njima uz 5,7 milijuna glasova, ili 7,9 posto izazvao iznenađenje trećim rezultatom, iza Putina i Genadija Ziuganova. Prohorov je postao prvi stranac koji je u svom vlasništvu imao NBA klub, kupio je 2009.g. 80 posto dionica New Jersey Netsa za 200 milijuna dolara, što ukazuje da mu ulaganje u sport nije strano.“
Ne ulazeći u točnost/istinitost gore iznesenih podataka u odnosu na Renaissance Capital (rusku banku) u sastavu Onexium grupe (ruski investicijski fond) želimo naglasiti da je sponzorski ugovor sa Segestom sklopila hrvatska tvrtka Renaissance capital d.o.o. (osnovna djelatnost - upravljačke djelatnosti holding društava) koja, osim istog imena kao i spomenuta ruska banka, ne dijeli sa istom nikakve druge poveznice niti u vlasničkoj strukturi niti u kapitalu.


Naime, sponozor Segeste – Renaissance Capital d.o.o. trgovačko je društvo osnovano u Republici Hrvatskoj, a njezin jedini osnivač je g. Andrii Matiukha s osnovnom djelatnošću – upravljačke djelatnosti. 
S tim u vezi, Renaissance Capital d.o.o. jedini je osnivač trgovačkog društva Petrinja Chicken Company d.o.o. s osnovnom djelatnošću – prerada i konzerviranje mesa peradi.
Navedene podatke lako je provjeriti uvidom u javno dostupne aplikacije – sudski registar, registar stvarnih vlasnika i slično.
Stoga bi istinito i točno za sponzora navesti, a što je u skladu sa uvodnim dijelom objavljenog članka, sljedeće:
„Koliko je Segesta dobila moćnog sponzora najbolje govori činjenica da je trgovačko društvo Renaissance capital d.o.o., čiji je jedini osnivač g. Andrii Matiukha (ujedno i vlasnik FavBet grupe), jedini osnivač trgovačkog društva Petrinja Chicken Company d.o.o. koja na području Sisačko-moslovačke županije ulaže u projekt (jedna od najmodernijih farmi pilića u Europi) čija ukupna vrijednost iznosi više od 572 milijuna eura. Realizacijom navedenog projekta navedeno trgovačko društvo postat će jedan od najvećih poslodavaca budući da se planira zaposliti 3500 radnika, primarno iz Hrvatske, odnosno iz Sisačko-moslavačke županije. Također, navedeno trgovačko društvo planira za svoje zaposlenike izgraditi dvije višestambene zgrade, pojedinačnog kapaciteta za 800 ljudi, čime se nadaju privući mlade hrvatske stručnjake i pružiti im priliku da ostanu u Hrvatskoj.“

Molimo da tekst demanta (ispravka / odgovora) na navedeni članak objavite u cijelosti na istom i istovrijednom mjestu prvotnog članka.
RENAISSANCE CAPITAL d.o.o.
Po direktoru
Suzana Audić Vuletić

 

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.