Agram na startu prvenstva s Hajdukom ovog vikenda bolji u sve tri utakmice, pionirke 4:2, kadetkinje 10:0 u subotu i seniorke 1:0 u nedjelju. Agram igra za svoj Grad i najbolji je u razvoju i poticanju žena u sportu.

Agram na startu prvenstva s Hajdukom ovog vikenda bolji u sve tri utakmice, pionirke 4:2, kadetkinje 10:0 u subotu i seniorke 1:0 u nedjelju. Agram igra za svoj Grad i najbolji je u razvoju i poticanju žena u sportu.

AGRAM - HAJDUK 1:0 (1:0)

ZAGREB: Igralište: Špansko. Gledatelja:100. Sutkinja: Jelena Kumer (Breganica). Pomoćnice: Katušić Gordana (Gradec) i Neralić Martina (Karlovac). Delegat: Herceg Goran (Krapina)

Strijelkinja: 1:0 - Šaban (32 KU)

AGRAM: Sabo, Pazarac, Kalaj (od 70 Slavica), Mihić (od 80 Kalašić), Barunović, Bičanić (od 80 Veseli), Jakobašić, Šaban, Kolčić, Lucić (od 90+2 Bučić), Novak (od 46 Resanović)

Trener: Ivica Milković

HAJDUK: Jonjić, Prskalo (od 67. Herceg), Pedić, Grebenar, Brnić, Kukavica, Ratković (od 61. Vlastelica), Terawaki (od 46. Vrdoljak, od 80. Turkalj), Mišura (od 61. Bakalar), Čanjevac, Bagarić.

Trenerica:Tamara Benković

Iza ženskog nogometnog kluba Agram uspješan je vikend, na početku prvenstva u 1. kolu u Španskom gdje Agramerke imaju unajmljen teren stigao im je Hajduk, pionirke i kadetkinje odigrale su svoje utakmice u subotu, a seniorke u nedjelju. Agram- Hajduk 15:2, pionirke su slavile s 4:2, kadetkinje s visokih 10:0, dok su seniorke s minimalnih 1:0 golom Šaban s bijele točke zaključile pobjednički niz. Tako je uspješno apsolvirano teško otvaranje prvenstva, jer su iz Hajduka najavili da idu na titulu u sve tri kategorije.

Obje ekipe su u utakmicu seniorki koju smo gledali ušle s dosta nervoze jer su djevojke bile svjesne važnosti utakmice, što je na kraju rezultiralo da je Hajduk završio utakmicu s devet igračica u polju, Branka Bagarić je iznesena s terena zbog ozljede noge, Lana Kukavica je u sudačkoj nadoknadi vremena zaradila dva žuta kartona zbog prigovora sutkinji.

Agramerkama je pripalo prvo poluvrijeme u kojem su domaće djevojke imale tri prilike, a hajdučicama drugo koje imaju posjed i tri izgledne prilike, naspram dvije Agramerki.

Ova pobjeda, posebno seniorki je novi poticaj za Agram koji radi nevjerojatne stvari u ženskom nogometu u kojem su najbolji za razvoj ženskog nogometa, dominacija u mlađim kategorijama prvakinje su obje kategorije, u tri godine što se igra prvenstvo Hrvatske za pionirke i kadetkinje Agram od 6 titula ima 5 i jedno drugo mjesto, seniorke uglavnom se izbore za ligu prvaka u kojem zauzmu 4. mjesto jer teško se mogu nositi s bogatijim Osijekom, Dinamom i Splitom.

Agram igra u Španskom, plaća najam igrališta na kojem trenira i preko 150 djevojčica u svim kategorijama. Ivica Milković glavni trener Agrama koji cijeli svoj profesionalni rad veže uz ženski nogomet, svojevrsna je hodajuća enciklopedija hrvatskog ženskog nogometa. Milković marljivo i uporno traga za talentima, ima evidenciju i zna svaku djevojku 100 km od Zagreba, stvara reprezentativke.

Sve što rade u Agramu čine uz ogroman trud i entuzijazam kako uprave, trenera, djevojaka i roditelja što čini sinergiju, često se nazivaju jednom velikom nogometnom familijom. S bilo kim kada povede razgovor s ponosom ističu uspjehe, ali napominju mi nemamo ni dom, nemamo svoj teren, plaćamo najam, Agram igra za svoj Grad i još k tome je najbolji u Hrvatskoj u onome u što se svi kunu da treba poticati razvoj djevojaka i žena u sportu.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.