Foto: FB Rakow
Featured

Fran Tudor, većinom igra kao vezni igrač na pozicijama lijevog i desnog krila, a nekad i kao bočni igrač. Idealan profil igrača koje traži Dinamo kako piše Olivari najavljujući zimski prijelazni rok

Dinamo je kupio mir, Jakirović čisti svlačionicu i sprema se za zimski mercato kako piše Davorin Olivari za SN "dvije najvažnije mete kad se radi o ulaznim transferima su - lijevi bek i krilo! S tim da nema veze radi li se o desnom ili lijevom krilu"

Olivari kao da je opisao Frana Tudora koji igra u Poljskoj u Rakówu gdje ima status poput božanstva, igra točno na svim opisanim pozicijama, najbolji je njihov igrač, bio je najbolji igrač lige.

Fran Tudor je rođeni Zagrepčanin, dečko iz Dugava počeo je prve nogometne korake u Buzinu, pa preko Zagreba još kao tinejdžer završio u Panathinaikosu iz kojeg je došao u splitski Hajduk. Iako ima neke korijene s Hvara nikad nije do kraja prihvaćen, više su ga gledali kao purgera nego Dalmatnca što je u konačnici i istina. Tudor je za Hajduk odigrao od 2015- 2019 139 utakmica i postigao 18 golova. Najbolje igre su mu bile one sa zagrebačkim klubovima. Pušnik, Kos i Branko nerazumljivim potezima dovode Tudora do toga da uzme pauzu i šest mjeseci bez kluba provodi u Zagrebu.

Potom odlazi u Poljsku, ambiciozni Raków za koji je do sada odigrao 160 utakmica s 12 golova i 33 asistencije. Većinom igra kao vezni igrač na pozicijama lijevog i desnog krila, a nekad i kao bočni igrač.

Zovemo Frana, pitamo ga kako je i što misli o onome što je Olivari napisao, slaže li se kao da je to njegov opis. Fran se smije, a potom na naše pitanje bi li on došao u Dinamo ako dobije poziv nakon poprilično duge pauze odgovara:

- Došao bih, ako bi uvjeti bili po mojim očekivanjima.

Često spominjemo Tudora i podsjećamo izbornika Dalića na njegove igre i status koji ima u Poljskoj, a Dalić koji voli hajdukovce očito Tudora ne ubraja među njih.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.