Foto. Djuka / Golem, Čondrić, Šimunić

Golem više nije trener Rudeša. Kao i Prosinečki izdržao je dva mjeseca. Nije sasvim jasno s kojom je idejom Rudeš ušao u najviši rang

Poslije Roberta Prosinečkoga i trener Toni Golem (41) razišao se s Rudešom. Dva mjeseca trenirao je Prosinečki i dva Golem, ali napretka nije bilo.

Kod Rudeša se već u proljeće osjećalo da Uprava nema ideju kako se uspješno natjecati u najelitnijem rangu. Plasman je izboren i samom činjenicom da ni jedan drugi klub nije imao licenciju - najveći konkurent Vukovar nije ju ni zatražio - i da je poraz protiv Hrvatskog dragovoljca pretvoren u pobjedu za "zelenim stolom." Kad bismo pitali s kojim kadrom oni misle igrati u elitnoj konkurenciji odgovora nije bilo. Trener Mladina jednom je rekao kako je Upravi predao elaborat, ali to nismo nikada vidjeli. S Mladinom nije produžen ugovor.

Predsjednik Šimunić je više puta ponovio kako je najveći hendikep činjenica da Rudeš neće moći igrati na svom stadionu jer ne ispunjava licencijske uvjete. To je točno i zbog toga je morao - da bi bili konkurentni u prvom rangu - oformiti momčad 25 posto jaču nego što bi zahtijevalo igranje na stadionu u Rudešu. Nije angažiran ni jedan igrač bitno bolji od postojećih, osim - ali kasnije - vratara Markovića. Čak su dvojica ponajboljih, Boršić i Gudelj otišla. Jedino i najveće pojačanje bio je trener Robert Prosinečki, no u postojećim okolnostima ni on nije mogao ništa učiniti.

S obzirom da je NK Rudeš kao klub dosta zatvoren i da Šimunić i Čondrić nisu voljni za razgovore više od površnih, pokušavali smo iz drugih izvora doći do zaključka koji je zapravo cilj ulaska u najelitniji rang s momčadi koja neće biti nimalo konkurentna. Jedni smatraju kako je to pritisak na Grad da im stadion dovede u stanje koje bi osiguralo licenciju i igranje na stvarno domaćem terenu, dok drugi misle da je riječ o novcu od TV prava, kako bi klub sebi osigurao uvjete da uopće postoji. Sada već bivši trener Golem neće se vratiti u Hajduk iz čijeg je omladinskog pogona preuzeo Rudeš. Golem živi u Zagrebu. "Preuzeo sam osobni rizik dolaskom u Rudeš"., kaže Golem. Od ponedjeljka on je slobodan trener.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.