Jakirović bi trebao časno odstupiti i ostaviti si mogućnost povratka u nekim drugim okolnostima. Dolazak na klupu Dinama bila je loša procjena i osobna pogreška vratio ga je dva koraka natrag u karijeri.
Featured

Jakirović bi trebao časno odstupiti i ostaviti si mogućnost povratka u nekim drugim okolnostima. Dolazak na klupu Dinama bila je loša procjena i osobna pogreška vratio ga je dva koraka natrag u karijeri.

Treći uzastopni poraz Dinama u Konferencijskoj ligi potvrdio je ono što je dalo konačan odgovor na pitanje treba li Jakirović odstupiti.

Treba!

Došao je na poziv uprave nakon što je Igor Bišćan ispao iz LP, procjena je bila da je on taj koji u okolnostima koje su zbog svih događanja u Maksimiru koji može momčad pokrenuti, da može bolje od prethodnika mu i svjestan situacije prihvatio rizik napustiti Rijeku s kojom je imao priliku ostvariti svoj najveći trenerski uspjeh, vjerovao je da može i precijenio se ili podcijenio pravo stanje u plavom taboru.

Za razumjeti je da kada dobiješ poziv iz Maksimira da se on ne odbija, to je san i želja svakoga trenera u Hrvata, pored priznanja koji takav poziv nosi tu je financijski zalogaj toliki da rješava mnoga životna pitanja što nije za zanemariti. Ali kada sve od samoga početka pođe u krivom smjeru onda na kraju svega ostaje čast, a Jakirović je mlad, na početku trenerskog puta, munjevitog napretka, od Sesveta, preko Gorice, Zrinjskog i Rijeke do prijestolja u Maksimiru jedino je zastao u Mariboru i pokleknuo kao kormilar plavog broda što mora sam sebi priznati i nakon poraza u Češkoj drugog u kratkom vremenu u ime časti i digniteta struke i svoje karijere trebao odstupiti ne razmišljajući o financijskom gubitku.

Pred Dinamom je još jedno teško gostovanje u nedjelju na Rujevici, Jakirovića tamo čeka pakao, Armada je nabrijana momčad nakon poraza i posljednjeg mjesta u skupini Konferencijske lige nije mentalno u najboljoj kondiciji i pitanje je kako će izdržati pritisak s tribina na Rujevici, a poraz bi plave gurnuo u još veću krizu dok Jakirović sigurno ga ne bi preživio na mjestu šefa. Zato bi profa Jakir već sada trebao izaći pred Predsjednika Barišića i Vlatku Peras, zahvaliti im se na ukazanom povjerenju, priznati i sebi i svima da nije uspio u onome zbog čega je sjeo na najvruću klupu našeg nogometa, time bi sačuvao svoju čast, dao priliku momčadi da se trgne iz letargije, a upravi da razmisli da nije u ovom trenutku najveća briga statut kojim će BBB zadovoljiti, ali ujedno i otupiti moć za kojom čeznu i priželjkuju.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.