Samo je Postonjski bio na razini. Rudeš i Varaždin igrali su bolje u drugom rangu. Rudeš nije pogodio ni okvir vrata. Rudeš ima školu koja ne daje kvalitetne nositelje za seniorsku konkurenciju

RUDEŠ - VARAŽDIN    0:2  (0:1)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: Glavni sudac: Romić (Osijek) 7. Pomoćni suci: Janić (Ilok) i Bučar (Duga Resa). Četvrti sudac: Majstrović (Crikvenica). VAR: Bebek i Melnjak (Rijeka). Delegat: Doljanin (Hrvace). Kontrolor sudaca: Šupraha (Kolan).

STRIJELCI: 0:1 - Postonjski (30), 0:2 - Dabro (59).

RUDEŠ: Marković 5,5, Karačić 6, Mrčela 5,5, Camara 5,5 (od 78.Alli -) , Krušlin 6, Kuzmanić 6 (od 56. R, Brajković  5,5), Topić 5,5 (od 55. V. Petković 5,5), Latković 6, Mašala 5,5 (od 56. Grezda 6), Korač 5,5 (od 56. Magđinski 5,5), Doležal 5,5. Trener Mladina 6. 

VARAŽDIN: Zelenika 6,5, Vukčević 6,5, Ba 6, Nekić 6,5, Škaričić 6, Mistrafović 6 (od 90. Lesjak -), Marina 6, Postonjski 7,5, Mitrovski 6 (od 70. Šegović 6), Drožđek 6 (od 83. Vuk -), Dabro 7 (od 70. Šego 6). Trener Šafarić 7. 


Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Postonjski (Varaždin).


Dobro je što će od sljedeće sezone 9. klub morati u kvalifikacije za ostanak u najvišem rangu. Kako to sada nije slučaj i kad su shvatili da Rudeš nije konkurentan, pojedini klubovi su se opustili, uvidjevši da nema straha i nisu puno učinili na podizanju svoje igračke razine. Zbog toga je ovogodišnji super sport kvalitetom pa i zanimljivošću slabiji od prethodnih.

Prije dvije sezone, u nogometnoj godini 2021./22. Rudeš i Varaždin borili su se za prvo mjesto u drugom rangu. Dvije njihove međusobne utakmice - 1. listopada 2021. (1:2) i 30. travnja 2022. (3:0) - bile su kvalitetnije i uzbudljivije od današnje. To je zaključak koji zabrinjava.

Jedino nešto dojmljivo bio je pogodak Postonjskog iz slobodnog udarca. 

Rudeš danas nije ni jednom pucao u okvir gostujućih vrata. Rudeš ne kupuje skupe igrače, njegova škola mladeži je konkurentna, ali ne daje igrače koji bi bili kvalitetni nositelji u seniorskoj konkurenciji. Trener Mladina sada forsira mlade, treba vidjeti ima li potencijala za igranje u drugom rangu od mjeseca kolovoza. Kako sastaviti momčad za novu sezonu? Prema ovome što gledamo proteklih mjeseci takvih nema. Čak ni taj Vukmanović nije pokazao da bi mogao biti nositelj.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.