U utakmici "posljednje nade" Rudeš je ispao potpuno bespomoćan. Ne bi se smjelo - za prvi rang - davati licencije klubovima koji nemaju infrastrukturu. Rudešu bi trebalo pomoći da ne potkopa autoritet elitne skupine

U utakmici "posljednje nade" Rudeš je ispao potpuno bespomoćan. Ne bi se smjelo - za prvi rang - davati licencije klubovima koji nemaju infrastrukturu. Rudešu bi trebalo pomoći da ne potkopa autoritet elitne skupine

RUDEŠ - ISTRA 1961 0:4 (0:3)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 247. Glavni sudac: Titlić (Potravlje) 7. Pomoćni suci: Pajić (Rijeka) i Benković (Zaprešić). Četvrti sudac: Majstrović (Split). VAR: Bebek i Starčević (Bjelovar). Delegat: Doljanin (Hrvace). Kontrolor sudaca: Vučemilović (Višnjevac).

STRIJELCI: 0:1 - Maurić (14), 0:2 - Erceg (26), 0:3 - Erceg (45+3) 11m, 0:4 - Vuk (59).

RUDEŠ: Marković 6,5, Tomečak 5, Matić 5, Pavlović 5, Pavković 5 (od 17. Pavlek 5,5), Pasariček 5,5, Srbljinović 5,5, J. Bašić 5 (od 46. Lazarov x), Oddei 6 (od 70. Vukmanović 5,5), Pešić 5 (od 46. Špeljak 5,5), Kovačević 5 (od 66. V. Petković 5,5).

Trener Golem 5.

ISTRA 1961: Majkić 7, Kadušić 6,5, Iovu 7, Marešić 7 (od 65. Bjorkander 6,5), Devetak 6,5, Mlinar 7 (od 73. Nebyla -), Blagojević 7 (od 65. Petrušenko 6,5), Maurić 7, Lisica 7.5 (od 65. Matheus 6,5), Vuk 7 (od 73. Ekong -), Erceg 7,5.

Trener Catala 7.

Ocjena utakmice: 6,5.

Igrač dvoboja: Erceg (Istra 1961).

Ako se Rudeš u zimskoj pauzi bitno ne pojača postat će potpuno nekonkurentan u elitnoj "ligi 10" i to će potkopavati autoritet i ugled najvišega ranga natjecanja. Prije dvije godine Rijeka je pojačala Hrvatski dragovoljac u sličnoj situaciji u kakvoj je sada Rudeš i u proljetnoj sezoni klub iz Sigeta nije bio loš, ali je zaostatak bio prevelik. U pogledu Rudeša nema takvih naznaka. Možda se ostali klubovi prešutno slože - i tko može - posudi neke igrače da u proljeće ne ispadne neki krajnje negativni rekord. Rudeš je primjer kako za prvi rang ne bi trebalo davati licencije klubovima koji nemaju sređene infrastrukturne uvjete. Lokomotiva je iznimka koja traje, no nije za preporuku.

Rudeš je u utakmici protiv Istre koja je predstavljala "posljednju nadu" ispao potpuno bespomoćan. Čak i ono što su od nogometnoga umijeća imali, većina igrača kao da je zaboravila. Istra je mogla dobiti i s većim rezultatom.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.