Dvije osobe ubijene su iz vatrenog oružja u Bruxellesu uoči kvalifikacijske utakmice Belgije i Švedske, utakmica prekinuta je u poluvremenu

Dvije osobe ubijene su iz vatrenog oružja u Bruxellesu uoči kvalifikacijske utakmice Belgije i Švedske, utakmica prekinuta je u poluvremenu

Prema medijskim izvješćima, nepoznata osoba u narančastom signalnom prsluku dovezla se do zgrade u središtu Bruxellesa oko 19 sati i uz povike "Allahu Akbar" počela pucati na pješake odjevene u dresove Švedska nogometna reprezentacija. Na snimci koja je kružila društvenim mrežama, napadač je jurio za ljudima i pucao na njih, pretpostavlja se iz kalašnjikova.


Za sada se zna o najmanje dvoje poginulih i nekoliko ozlijeđenih. Pretpostavlja se da je riječ o državljanima Švedske koji su u Bruxelles došli navijati za švedsku nogometnu reprezentaciju. Kasnije je napadač snimio video u kojem je izjavio da pripada skupini Islamska država, da ubija "nevjernike" i da je spreman umrijeti za svoju vjeru.
 
Navijači su zamoljeni da ostanu unutar stadiona zbog vlastite sigurnosti, dok je napadač još uvijek na slobodi.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.