Gaj Mače odustaje od 3. NL Centar, Nema Maria Cehulića, nema Gaja u ozbiljnom natjecanju!
Featured

Gaj Mače odustaje od 3. NL Centar, Nema Maria Cehulića, nema Gaja u ozbiljnom natjecanju!

Gaj Mače odustaje od 3.NL Centar, odluku je donio UO na izvanrednoj sjednici sinoć 1. srpnja 2024. godine. Nogometni savez Krapinsko zagorske županije odlučit će u kojem rangu će klub startati ove sezone, 1. ili 2. Županijske lige.

Rak rana  klubova nižih liga je financiranje, a i hrvatskog nogometa u cjelini. HNS krovna organizacija čija je reprezentacija posljednjih deset godina u vrhu svjetskog nogometa i donijela ogroman novac u kasu nije uspjela uspostaviti sustav financiranja na nižim razinama. Financiranje klubova od 2.NL pa naniže prepušteno je kreativnosti klubova, pa tako imamo šaroliku lepezu kako ono funkcionira.

Za klubove najidealniji model je kada lokalni politički moćnik ima naklonost prema nogometu, što je prvi uvjet, a drugi je da je dovoljno jak "moćan" u HDZ-u jer onda je perspektiva izvrsna.

Drugi je kada se pojavi domaći, lokalni poduzetnik čija strast za nogometom prelazi granicu racionalnog i takav se prihvati kluba, budimo sigurni da će nekoliko godina ili desetina klub cvjetati, a njihovim prolaskom sve se više njih priključuje "Lijepoj priči" kako se to ističe i pomalo paratiziraju na njoj, malo ih je koji nešto donesu, a i zašto bi kada nemaju snagu biti glavni.

Gaj Mače je imao sreću da je Mario Čehulić jedan od onih strastvenih zaljubljenika u nogomet, a njegova obitelj je imućna i lokal patriotski orijentirana, vole svoj kraj i žele mu prosperitet i pozornost. Mario je u klubu radio sve, kosio, zalijevao, dovodio igrače, plaćao ih, bio i trener i sportski direktor, nesebično se davao i skromno se micao od svjetala pozornice. Godine su prolazile, Gaj se izborio za treći rang, Mario je uspio urediti igralište da dobije licencu, Gaj je postao brend Mača i okolice..

Prošle sezone Gaj je u 3.NL Središte zauzeo 2. mjesto, odmah iza Segeste iza koje je stala SDP-ova gradonačelnica, a tijekom ljetne stanke Mari Čehulić je prelomio pod teretom poslovnih i obiteljskih obaveza, vremena za klub i nogomet nema više i obimu koji do  sada imao i desilo se ono što se prije desilo mnogim klubovima, a sada Gaju "Nema maria nema Gaja u ozbiljnom natjecanju".

Mnogi će reći odustao je Mario od 3.NL Centar, ali to nije tako, istina je da su odustali oni koji su imali Maria, oni kojima gode svjetla pozornice, uspjesi, fešte, ali nemaju ideje i sposobnosti dizerficirati njegov doprinos i hendikep što je načelnica općine iz SDP-a.

Mario Čehulić ostavio je Maču i Gaju infrastrukturu, svijest da i mala sredina kao Gaj može se uspješno natjecati u četvrtom rangu, pa i više, što je postignuće za ponositi se. Puno je klubova koje očekuje ista sudbina kao i onih kroz koje  se sjećamo nekad njihovih mecena kao što je Vinogradar i pokojni Ivo Rubinić.

 


 

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.