Šikić i Čabraja povjerljivo razgovarali pod zapadnim tribinom, ali nisu smislili trik. Izgubili su golom na prvu stativu što se ne prima. Sopić mijenjao petoricu da bi pobijedio i nije riskirao produžetak

LOKOMOTIVA - RIJEKA 0:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gldatelja: 1.878. Glavni sudac: Kolarić (Čakovec) 6,5.. Pomoćni suci: Starčević (Bjelovar) i Kečkiš (Virovitica) Četvrti sudac: Pajač (Zelina) VAR: Bel i Paracki. Delegat: Vuučemilović (Osijek) Kontrolor sudaca: Trampus (Osijek).


STRIJELAC: 0:1 Smolčić (70).

LOKOMOTIVA: Čavlina 6, Bartolec 6, Mersinaj 6, Kalaica 6 (od 46. Žilinski 5,5, Leovac 6, Smakaj 6,5, Marić 6, Šotiček 6,5, Mudražija 5,5 (od 71. Canjuga 5,5), Goričan 6 (od 77. Kastrati -), Čop 5,5. Trener Čabraja 6.

RIJEKA: Zlomislić 7, Smolčić 7,5, Galešić 6,5, Radeljić 6,5, Bogojević 6 (od 61. Goda 6), Selahi 6, Pašalić 7 (od 79. Hodža -), Petrović 6, Fruk 6 (od 61. Janković 6), Pjaca 6 (od  65. Banda 6), Marić 6 (od 61. Obregon 6). Trener Sopić 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Smolčić (Rijeka).

Rijeka je teško došla do pobjede i plasmana u finale Hrvatskog nogometnog kupa, iako Lokomotiva nije bila na razini svojih nedavnih igara i pobjeda nad Hajdukom i Dinamom. Izostao je očekivani učinak Mudražije, Čopa i Goričana. Rijeku se nije moglo dobiti samo sa Šotičekom. Najveću i zapravo jedinu šansu Lokomotive promašio je zadnji vezni Mateo Marić u 51. minuti kod rezultata 0:0 koji je uz Arta Smakaja bio ponajbolji domaći igrač. To nije bilo dovoljno za eliminaciju  Rijekina sastava u kojem se izmijenilo 15 igrača, osim golmana.

Kada je uočio sasvim realnu opasnost od pol satnog produžetka trener gostiju Sopić je od 61. do 79. minute uveo petoricu svježih koji su vjerojatno realno bolji od onih u početnoj 11-oici. U tom razdoblju postignut je i jedini pogodak. Rijeka ima najmanje 15 podjednakih igrača, ali im svakako ne bi bi koristilo dodatno umaranje prije prvenstvenog susreta s Hajdukom. 

Uoči utakmice direktor i trener Lokomotive Šikić i Čabraja povjerljivo su razgovarali pod zapadnom tribinom Kranjčevićeve, ali sigurno nisu pretpostavili da će biti poraženi golom iz kornera na prvu stativu, što se inače izbjegava! Taj gol donio je Ivanu Smolčiću naslov prvog igrača utakmice.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.