Na Gabriela Rukavinu još ne računaju u Dinamu, talentirani dvadesetogodišnjak će na posudbu. Gorica, Osijek i Rijeka su igri. Gorica bi bila najlogičniji i njabolji izbor.
Featured

Na Gabriela Rukavinu još ne računaju u Dinamu, talentirani dvadesetogodišnjak će na posudbu. Gorica, Osijek i Rijeka su igri. Gorica bi bila najlogičniji i njabolji izbor.

Gabriel Rukavina, dvadesetgodišnji Dinamov talent još nije u fokusu trenera Jakirovića pa će opet na posudbu. Prošlu polusezonu Rukavina je na posudbi u Gorici odigrao 15 utakmica s dva postignuta gola te se ustalio u momčadi. Posudba u Gorici ističe današnjim danom, a Rukavina nije s Goricom počeo pripreme koje je turopoljski Superligaš započeo početkom tjedna.

Jedna od opcija kako saznajemo  za narednu sezonu je bila dvojba između Osijeka i Gorice, a nakon prelaska Pjace iz Rijeke u Dinamo Rukavina bi mogao na posudbu u Rijeku kao njegova zamjena. 

Nemali broj talentiranih igrača izgubio se na ovaj način "šaltanjem" igrača posudbama po klubovima, što im ostavlja više nego pristojne plaće iz ugovora koje imaju s Dinamom pored nade da će se nametnuti struci plavih vodeći se onom najvažnije za mladog igrača je igrati, puno bolje nego klupu grijati pa makar ona bila toliko voljenog i željenog kluba.

Rukavina je nesporan talent, odradio je izvrsno posudbu u Gorici, izborio se za prvotimca posebno dobru kemiju imao je s trenerom Rajkom Vidovićem koji ga je približio više protivničkom golu, a što je dalo rezultata s dva postignuta gola. Rijeka jest mamac, dosta je igrača Dinama prošlo kroz Rujevicu i tamo se dokazalo, ali je li to u ovim okolnostima najbolji izbor za Rukavinu i Dinamo? Po nama nije, Rijekin roster je puno jači i lako bi se moglo dogoditi da minutaža koja je mladom igraču neophodna u konačnici i za stjecanje samopouzdanja ne bude u toj mjeri.

S druge strane u Gorici se dokazao i izborio status, povjerenje trenera je stekao, na neophodnu minutažu može ozbiljno računati, a ako je najvažnije igrati onda je nastavak u Gorici najrazumnije rješenje. Konačnu odluku kod posudbe donosi matični klub, ali uvijek se uzima u obzir i mišljenje i volja igrača. 

Kod konačnog odabira Gabriel Rukavina neka ima na pameti Brodića i Fruka koji su spasili karijeru i dokazivanje talenta obnovili prvi kroz Kustošiju, a drugi Dubravu TK, a potom kroz Goricu. Brodić je danas u Dinamu, Fruk u Rijeci.

 


 

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.