HNS je šepavi mrav za Austrijski nogometni savez koji je drastično kaznio Austriju Salzburg zbog bakljade na kup utakmici s Red Bullom u Grödigu, 34.000 eura najveća kazna izrečena ikad.

HNS je šepavi mrav za Austrijski nogometni savez koji je drastično kaznio Austriju Salzburg zbog bakljade na kup utakmici s Red Bullom u Grödigu, 34.000 eura najveća kazna izrečena ikad.

Nedavno smo pisali o fantastičnoj atmosferi na utakmici austrijskog kupa na povijesnoj utakmici između Austrije Salzburg i Red Bull Salzburg. Ova utakmica ima povijesnu pozadinu, 2005. godine nakon što se prije toga dogodilo da je tvrtka Red Bull uložila novac u Austriju Salzburg, promijenila ime, a kada je promijenjena ljubičasta boja dresa navijači su ponovo registrirali klub pod istim imenom i grbom, krenuli iz sedme lige i sada je Austrija u trećem rangu.

Nakon 18 godina u Grödigu u 1/16 finala kupa po prvi puta dva kluba su igrali međusobnu utakmicu. Navijačima je ona bila od posebnog značaja, a sve je napravljeno da pokažu privrženost "Violama" kako od milja zovu igrače Austrije Salzburg. U veličanstvenoj atmosferi dostojne Lige prvaka bez ijednog incidenta uprizorili su fantastičan dekor. U pauzi između dva poluvremena priređen je veličanstven vatromet s tribine u kojem nije ugrožen nije bio nitko, igrači su bili na pauzi, a nismo primijetili da je nekoja baklja ili raketa pala na travnjak, nasuprot tome jedinu baklju u teren bacili su navijači Red Bulla neposredno prije što su gosti zabili treći gol, kao što su topovskim udarom trgnuli i policajce iz osiguranja.

Danas je spektakularni vatromet dobio epilog u kazni, najvećoj koju je austrijski nogometni savez izrekao 34.000 eura mora platiti Austrija Salzburg piše Salzburger Nachrichten.

Navijači su već prije najavili da će sami platiti eventualno kaznu, kod same pripreme vatrometa, ali nitko nije očekivao ovako drastičan potez saveza koji pokazuje na ovaj način da je Austrija Salzburg ružno pače njihove nogometne obitelji, posebno nekima smetaju navijači koji su uspjeli održati klub, stati iza njega među kojima ima uglednih liječnika, stomatologa, odvjetnika kojima je navijanje za Viole ispušni ventil od napornog radnog tjedna i koji sve daju za klub. Pozitivna priča koja moćnicima nije po volji, moć i novac korporacije Red Bulla je puno prijemčljivija.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.