Tigar s pet komada ispratio Topusko, moglo je biti barem još toliko u mreži gostiju. Razum obranio "elver" u 39'. Brujić je podijelio toliko dobrih lopti iz kojih su njegovi suigrači pogađali stative i neshvatljivo promašivali.   

Tigar s pet komada ispratio Topusko, moglo je biti barem još toliko u mreži gostiju. Razum obranio "elver" u 39'. Brujić je podijelio toliko dobrih lopti iz kojih su njegovi suigrači pogađali stative i neshvatljivo promašivali.  

TIGAR SVETA NEDJELJA-TOPUSKO 5:0 (2:0)

RAKITJE – Stadion: SC Rakitje. Gledatelja: 80. Glavni sudac: Čerkez (Vrbovec). Pomoćni suci: Bukovčan (Cubinec) i Blažić (Vrbovec). Delegat: Solić (Novska). 

TIGAR SVETA NEDJELJA: Razum, Sviben (od 46 Držić), Pavlica (od 76 Kenda), Kotarski (od 68 Starčević), Matošević, Brujić, Galić, Pokrivač, Višić, Rak (od 84 Brkić), Mandić (od 46 Mohač)

Trener Ninković

TOPUSKO: Petrović (od 84 Čorak), Likarević, Federbar Marko, Komšić, Kirin, Kapac, Krmpotić (od 57 Plemenčić), Muža, Fedbaher Matej (od 84 Bek), Ban, Abramović

Trener Kovačević

STRIJELCI: 1:0 -  Brujić (20' KU), 2:0 - Brujić (40'), 3:0 - Mohač (54'), 4:0 - Višić ( 67'), 5:0 - Matošević (76')

Utakmica u Rakitju počela je jednom neobičajnom situacijom, a to je da su obje momčadi istrčale u dresovima s grbom domaćina Tigra. O čemu se radi? Gosti iz Topuskog su došli na utakmicu s dresovima tamnoplave boje, a kako je domaćinski dres Tigra crni suci nisu mogli dopustiti gostima nastup u dresovima koje su imali jer nisu prijavljeni kao gostujući, a pravila kažu da u tom slučaju utakmica se registrira rezultatom 3:0 za domaćina. Kako ne bi do bodova došli bez borbe domaćini su ponudili gostima svoje dresove zelene boje i ovi su istrčali na teren s dresovima na kojima je grb domaćina i na leđima ispisano njegovo ime. 

Domaća momčad nije ušla u utakmicu punom snagom kakva se kasnije pokazala, čak bi se moglo reći posjed su preuzeli gosti, ali nikad se ne može zanemariti lucidnost Nikice Brujića koji je uobičajeno "prva violina" crnih s jezera u Rakitju. Brujić dijeli lopte suigračima kao na tanjuru, ali realizacije nema. Iz tako jedne akcije netko je loptu zaustavio rukom pred samom gol linijom, a sudac Čerkez pokazuje na "kreč", Brujić je siguran izvođač, igrala se 20. minuta.

Da Čerkezu nije teško pokazati na bijelu točku potvrdio je u 39.' kada je zbog prekršaja u domaćem kaznenom prostoru dosudio najstrožu kaznu. Bila je to prilika gostima okruniti dobru igru poravnavanjem, ali vratar Razum na vratima Tigra je kvalitetom bar za dvije lige više, izvrsnom reakcijom sačuvao je mrežu netaknutom.

Nakon minutu kasnije Brujić je strijelac za 2:0, Višić je pobjegao, gosti su protestirali jer po njima pomoćna sutkinja nije označila zaleđe, dugo su tijekom utakmice spominjali ovu situaciju.

Poslije odmora, ulaskom Mohača i Dražića domaćini dobivaju na agresiji i podižu razinu igre najmanje za 30%, Mohač podiže na 3:0, a u par navrata kombinatorika koja je ugodna oku i želja domaćih igrača da poput futsal majstora pospreme loptu iza leđa Petrovića jedini je razlog rezultatske stagnacije, jednostavnost je puno efikasnija, to se u nogometu odavna potvrdilo. 

Višić koristi grešku grogirane  obrane i konačno se upisuje u listu strijelaca, mogao je i trebao puno prije. Točku na ”i” i konačnih 5:0 stavlja Matošević iz kaznenog udarca nakon što je netko igrao rukom u kaznenom prostoru što pomoćni sudac Bukovčan signalizira glavnom, a ovaj po treći puta u ovoj utakmici pokazuje na bijelu točku.

Posljednji put smo Tigar gledali u KUP utakmici u kojoj nas je razočarao, za razliku od tada Ninković je izgradio moćnu momčad, koja igra lijep, kombinatoran nogomet, posebno su opasni u napadu s Brujićom kao glavnim kreatorom. Obranu čvrsto drže Sviben, Kotarski, Pokrivač, a s njima se potpuno uklopio mladi stasiti Pavlica čija sigurnost nimalo ne zaostaje za starijim suigračima.

 

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.